Kosten warmtewisselaars

Kosten warmtewisselaar

Wat kost een warmtewisselaar? Goede vraag, maar het hangt vooral van uw specifieke toepassing en situatie af hoe het totale kostenplaatje eruit gaat zien. De initiële aanschafkosten en de operationele kosten zijn de 2 zaken die dat totale plaatje bepalen. De kosten van een warmtewisselaar worden echter vooral bepaald door de juiste keuze van warmtewisselaar en dat staat weer in direct verband met het juiste advies van een deskundige leverancier die weet waar het om draait en die de juiste berekening met u kan maken. Gielissen BV adviseert u graag en goed, al meer dan 40 jaar.


Aanschafkosten

De aanschafkosten van een warmtewisselaar worden vooral bepaald door de keuze tussen een platenwarmtewisselaar en buizenwarmtewisselaar. Een platenwisselaar is immers vanwege haar compactheid en constructie goedkoper in aanschaf dan een buizenwisselaar. Andere bepalende factoren zijn de capaciteit en de keuze van materialen. Zowel platenwisselaars als buizenwisselaars kunnen vervaardigd worden uit diverse materiaalsoorten zoals aluminium, rvs, koper, staal, carbonstaal en titanium.


Operationele kosten

Belangrijker dan de aanschafkosten zijn de operationele kosten van een warmtewisselaar. Zaken als energieverbruik, rendement, onderhoudskosten en optimale capaciteit bepalen in grote mate de operationele kosten van een warmtewisselaar. Buizenwarmtewisselaars verbruiken gemiddeld meer energie en ook het onderhoud is vaak duurder dan dat van platenwarmtewisselaars. Dat laatste komt vooral doordat buizenwarmtewisselaars lastiger te inspecteren zijn dan de eenvoudig los te koppelen platen van een platenwarmtewisselaar. Bij Gielissen BV weten ze precies wat de beste en meest efficiënte methode van onderhoud is voor buizenwarmtewisselaars en platenwarmtewisselaars. U kunt dan ook gerust zijn dat uw onderhoud vakkundig en efficiënt wordt uitgevoerd en dat staat weer in een directe relatie met lagere operationele kosten.


Ook uw stoominstallatie of heet water installatie is van invloed

Warmtewisselaars maken vaak gebruik van stoom of heet water. Wanneer we de totale kosten van de inzetbaarheid van warmtewisselaars bekijken kunnen we dan ook niet om de productie van stoom of heet water heen. Hoe efficiënter dit gebeurt hoe goedkoper het totale proces verloopt. Gielissen BV weet natuurlijk alles van heet water, stoom, stoomketels, heet water ketels en de interactie met uw warmtewisselaar. Het gaat altijd om de “big picture”. Graag gaat Gielissen BV met u in gesprek om de meeste efficiënte warmte-opwekking en warmteoverdracht te bewerkstelligen.


Laat Gielissen u adviseren. Bel +31 (0)40 - 253 5115 of klik hier