Berekening warmtewisselaars

Capaciteit warmtewisselaar berekenen

Bij de keuze van de meest geschikte warmtewisselaar speelt de benodigde capaciteit een hoofdrol. Allerlei factoren spelen daarbij een rol: de gewenste warmteoverdracht, de benodigde druk, het verschil in temperatuur tussen het ene en het andere medium, de flow capacity en tal van andere zaken. Laat Gielissen de juiste capaciteit berekenen voordat u tot een definitieve keuze van warmtewisselaar overgaat.


Platenwisselaar berekenen

De op elkaar gestapelde platen van een platenwarmtewisselaar geven in combinatie met de huidige generatie pakkingen een veel hoger rendement dan buizenwisselaars. Ze gaan effectief met energie om en kunnen een grote capaciteit aan. Maar het hangt af van de specifieke situatie of ze toegepast kunnen worden en welk type en capaciteit de meest geschikte is. Een groot voordeel van platenwarmtewisselaars is dat ze aangepast kunnen worden aan veranderende omstandigheden en behoeften door het toevoegen of verwijderen van platen. Gielissen berekent voor u de optimale platenwarmtewisselaar waarbij de capaciteit en het totale kostenplaatje van aanschaf en exploitatie de sleutelfactoren zijn.


Buizenwisselaar berekenen

Bij de keuze van de ideale buizenwisselaar voor een industriële toepassing zijn een aantal zaken van belang. Op de eerste plaats bepaalt de dikte, lengte en materiaalsoort van de buizen het rendement en de capaciteit. Maar het hangt ook af van de soort vloeistof of gas die erdoorheen moet. Zo hebben buizen met een kleine diameter vanuit economisch oogpunt de voorkeur. Ze geven een hoger rendement en zorgen voor een meer compacte buizenwisselaar. Nadeel is weer dat hoe kleiner de diameter is hoe meer kans op vervuiling wat ook weer afhankelijk is van het te verwarmen of te koelen medium. Een andere afweging betreft de plaatsing van de buizen. De buizen kunnen evenwijdig geplaatst worden met de mantel met of zonder schotten om de ideale warmteoverdracht te bewerkstelligen. Ook kunnen ze spiraalvormig geplaatst worden waardoor veel meer hitte gecreëerd kan worden. Die keuze hangt ook weer af van de specifieke situatie. Spiraalvormige buizen zijn immers lastiger om schoon te maken waardoor ze alleen toepasbaar zijn bij schone gassen of vloeistoffen.


Maak gebruik van de ervaring van Gielissen BV

Voor de juiste berekening van de optimale buizenwarmtewisselaar of platenwarmtewisselaar spelen vele factoren een rol die vooral veel kennis, kunde en ervaring vereisen. Gielissen BV heeft meer dan 40 jaar ervaring in de levering, plaatsing en onderhoud van buizenwarmtewisselaars en beschikt over speciaal opgeleide mensen die de juiste capaciteit en keuze van uw warmtewisselaar kunnen berekenen.


Laat Gielissen u adviseren. Bel +31 (0)40 - 253 5115 of klik hier