Viessmann stoomketels

Viessmann stoomketels

Viessmann is al bijna 100 jaar toonaangevend in de fabricage van stoomketels en verwarmingssystemen. Het bedrijf is opgericht in 1917 door Johann Viessmann en nog steeds is er een Viessmann die het familiebedrijf leidt. Op dit moment werken er bij Viessmann een kleine 10.000 mensen en het bedrijf mag zich een echte wereldleider op het gebied van verwarming en stoom noemen. Met een jaaromzet van bijna 2 Miljard Euro en 23 productiebedrijven in 11 landen kan men met recht zeggen dat Viessmann is uitgegroeid tot een echte multinational. Viessmann staat erom bekend dat ze altijd een stap verder gaan dan je zou verwachten. Opmerkelijk is bijvoorbeeld dat Viessmann ook een eigen opleidingsinstituut beheerd. Via de Viessmann Academy worden jaarlijks zo’n 90.000 (!) technici over de gehele wereld opgeleid voor de stoom- en verwarmingsindustrie. Verder beschikt Viessmann over diverse zakenjets en een eigen vliegveld in Altendorf Duitsland om klanten over de gehele wereld van dienst te zijn en snel eventuele bijstand te verlenen.


Viessmann lage druk stoomketel

Viessmann levert specifieke stoomketels voor lage druk stoom. De voordelen van lage druk stoom zijn o.a. de lagere operationele kosten en geen verplichting tot ketelkeuringen bij een druk tot 0,5 bar. Viessmann levert de Vitoplex 100 LS lage druk stoomketel in 6 verschillende capaciteiten zodat voor iedere bedrijfsgrootte een geschikte lage druk stoomketel van Viessmann leverbaar is. De capaciteiten lopen op van 0,26 ton stoom per uur tot 2,2 ton stoom per uur.

Meer info over de Viessmann Vitoplex 100 LS

 


Viessmann hoge druk stoomketels

Viessmann levert 4 typen hoge druk stoomketels. Ieder type stoomketel is weer in verschillende afmetingen en capaciteiten leverbaar waardoor voor iedere bedrijfssituatie het meest optimale rendement behaald kan worden.
1) Viessmann Vitomax HS type M73 De Vitomax HS type M73 betreft het kleinste type hoge druk stoomketel van Viessmann. Hij is leverbaar in 9 stoomketel capaciteiten van 0,5 tot 4 ton stoom per uur.

2) Viessmann Vitomax HS type M75 De Vitomax HS type M75 is een middelgrote tot grote hoge druk stoomketel die leverbaar is in 10 stoomketel capaciteiten en afmetingen. Afhankelijk van de gekozen capaciteit kan hij van 5 tot maar liefst 31,5 ton stoom per uur leveren.

3) Viessmann Vitomax HS type M93
Deze Vitomax HS type M93 is special ontwikkeld voor producerende bedrijven waar een grote stoombehoefte is. De HS hoge druk stoomketel voldoet aan de hoogste milieueisen en bereikt een zeer hoog ketelrendement. Hij is leverbaar in stoomcapaciteiten van 1,0 tot 4,0 ton stoom per uur.

4) 3) Viessmann Vitomax HS type M95
Deze Vitomax HS type M95 is special ontwikkeld voor producerende bedrijven waar een grote stoombehoefte is. De HS hoge druk stoomketel voldoet aan de hoogste milieueisen en bereikt een zeer hoog ketelrendement. Hij is leverbaar in stoomcapaciteiten van 5,0 tot 31,5 ton stoom per uur.


Meer info over de Viessmann Vitomax

 

 

Laat Gielissen u adviseren. Bel +31 (0)40 - 253 5115 of klik hier