Platenwarmtewisselaar

Platenwarmtewisselaar

Platenwarmtewisselaars worden breed toegepast in de industrie en in andere sectoren waar warmteoverdracht van belang is. Ze zijn dan ook veelzijdig in hun toepassing. Met een platenwarmtewisselaar kunt u koelen, verwarmen, verdampen, pasteuriseren en condenseren.


Werking platenwarmtewisselaar

Een platenwarmtewisselaar bestaat uit een frame waarin dunne geribbelde platen tegen elkaar worden gedrukt. Tussen deze platen bevinden zich pakkingen. Ook kan er voor gekozen worden deze platen vast te lassen of solderen. Zo ontstaan afgescheiden kanalen waardoor de ene vloeistof door het ene kanaal van platen loopt en de andere vloeistof door het andere kanaal van platen. Warmteoverdracht vindt plaats doordat de platen de warmte van de ene vloeistof overdragen aan de andere koude vloeistof. Vaak worden platenwarmtewisselaars ook simpelweg platenwisselaars genoemd.


Voordelen platenwarmtewisselaar:

 • Hoog rendement door efficiënte warmteoverdracht

  Door het grote oppervlak van de geribbelde platen en de afstemming van het aantal platen op de gewenste capaciteit en temperatuur zorgt een platenwarmtewisselaar voor een optimale warmteoverdracht.

 • Kleine inbouwruimte benodigd en flexibel in toepassing.

  Platenwarmtewisselaars zijn compact en kunnen makkelijk worden ingepast in bestaande of nieuwe processen. Ook kunnen er makkelijk platen toegevoegd of verwijderd worden voor andere toepassingen en wisselende temperatuurbehoeften.
 • Eenvoudig en relatief goedkoop in onderhoud.

  De platen van een platenwisselaar zijn zeer bestendig tegen corrosie en contaminatie. Ze vergen daardoor minder onderhoud dan andere warmtewisselaars. Bovendien zijn de platen makkelijk los te koppelen.

 • Goed schoon te maken.

  De afzonderlijke platen kunnen makkelijk losgekoppeld verwijderd worden zodat ze goed en snel schoongemaakt kunnen worden.

 • Meest kostenbesparende oplossing

  Platenwarmtewisselaars vergen minder materiaal om te produceren zodat de aanschafprijs lager ligt dan die van buizenwarmtewisselaars. Tel daarbij de optimale warmteoverdracht en de flexibiliteit die verkregen kan worden door platen toe te voegen of te verwijderen naar gelang de behoefte en u begrijpt dat Gielissen daar waar mogelijk een platenwarmtewisselaar adviseert.


 • Gielissen geeft u een advies op maat

  Alles hangt af van uw behoefte en toepassing. Platenwarmtewisselaars zijn de aangewezen oplossing voor vele situaties waarin warmteoverdracht het doel is maar het zijn geen alleskunners. Wanneer het temperatuurverschil tussen de ene en de andere vloeistof te groot is dan is een buizenwarmtewisselaar een betere oplossing. Ook hangt het af van de samenstelling van uw producten. Gielissen BV geeft u graag en vrijblijvend een advies op maat voor uw specifieke situatie.


  Platen voor platenwarmtewisselaars

  Platen zijn de onmisbare factor in een platenwarmtewisselaar. Wanneer u nieuwe platen nodig heeft kan Gielissen u deze voor alle bekende merken platenwarmtewisselaars leveren, voordelig en snel.

  Lees meer over de voordelige platen van Gielissen


  Pakkingen voor platenwarmtewisselaars

  Voor het vervangen van pakkingen bent u bij Gielissen aan het juiste adres. Voor alle bekende merken en uitvoeringen van platenwarmtewisselaars levert Gielissen de juiste pakkingen, voordelig en meestal uit voorraad.

  Lees meer over het vervangen van pakkingen


  Laygo universele onderdelen voor alle merken platenwisselaars

  Gielissen is exclusief distributeur van Laygo onderdelen voor platenwarmtewisselaars. Voor welhaast alle merken en uitvoeringen van platenwarmtewisselaars produceert Laygo Gaskets vervangende onderdelen zoals platen en pakkingen.

  Lees meer over de voordelen van Laygo Gaskets 


  Laat Gielissen u adviseren. Bel +31 (0)40 - 253 5115 of klik hier