Condenspotmeting

Uw condenspotten vormen een onmisbare schakel in uw stoominstallatie. Een goed werkende condenspot zorgt voor verse, droge stoom wat een voorwaarde is voor een hoog rendement van uw stoominstallatie. Daarom adviseren wij elk half jaar een condenspotmeting. Zo’n condenspotmeting wordt door Gielissen BV efficiënt en vakkundig uitgevoerd en garandeert een goede werking van uw condenspot.


Hoger rendement met een condenspotmeting

Het rendement van uw stoomketel en totale stoominstallatie  staat of valt met een goede werking van de condenspot. Dat hoge rendement valt weer uiteen in lagere energiekosten en minder milieubelasting. Een goed werkende condenspot dient dan ook direct uw eigenbelang als het algemeen belang. Wanneer u elk half jaar een condenspotmeting laat uitvoeren zorgt u ervoor dat uw stoominstallatie optimaal blijft presteren en dat resulteert in lagere operationele kosten.

Lees meer over het besparen van energie door een condenspotmeting

Lees meer over de milieueffecten van een condenspotmeting

 

Minder schade door tijdige condenspotmetingen

Slecht werkende condenspotten veroorzaken schade. Zo kan waterslag een flinke schade aan het stoomleidingnet veroorzaken, nog los van het veiligheidsaspect hiervan. Ook kan uw stalen leidingnetwerk worden aangetast door roestvorming wanneer de stoom in uw stoominstallatie teveel condens bevat. Indirect, maar minstens net zo kostbaar in geld uitgedrukt, is de schade die ontstaat uit constant energieverlies.

Lees waarom een condenspotmeting zich altijd terugverdient

 

Aanvragen condenspotmeting

Wacht niet te lang om uw condenspotten te laten doormeten. Gielissen BV heeft meer dan 40 jaar ervaring in het plaatsen en onderhouden van stoominstallaties. Wij beschikken dan ook over de juiste, moderne apparatuur om uw condenspotten efficiënt en vakkundig door te meten.

Laat Gielissen u adviseren. Bel +31 (0)40 - 253 5115 of klik hier voor een aanvraag condenspotmeting