Milieu effecten
De milieueffecten van een condenspotmeting
Omdat goed werkende condenspotten een voorwaarde zijn voor het optimaal functioneren van de stoominstallatie hebben ze ook een implicatie op het milieu. Een optimaal werkende condenspot zorgt voor minder energiegebruik en een hoger rendement. Dat resulteert niet alleen in lagere exploitatiekosten van de stoominstallatie maar ook in minder uitstoot van ongebruikte stoom en een lager verbruik van kostbare energie. Wanneer u regelmatig (liefst 1 keer per half jaar) uw condenspotten laat meten en controleren zorgt u ervoor dat u tijdig kunt ingrijpen wanneer 1 van uw condenspotten door vervuiling of andere oorzaken minder goed functioneert.
Retourcondensaat en het milieu
Normaliter is het condensaat dat ontstaat volledig schoon. Het is dan ook ideaal om het te hergebruiken in het stoomproces. De temperatuur van het condensaat ligt gemiddeld tussen de 80 en 100 graden en bevat dus een ideale warmte om weer te gebruiken als ketelvoeding water voor een nieuwe cyclus. Een goed werkende condenspot levert dan ook een maximaal rendement aan herbruikbaar retourcondensaat. Afhankelijk van het gebruik en het proces moet het condensaat eerst gefilterd worden. Soms bevat het retourcondensaat alkalische of organische verbindingen. Ook kunnen er magnesium- en calciumionen inzitten die kunnen leiden tot ketelsteen wat een negatief effect heeft op het rendement van uw stoominstallatie.
Laat Gielissen een condenspotmeting uitvoeren
Rendement, energiebesparing en een zo laag mogelijke belasting voor het milieu, het zijn allemaal redenen om tijdig en regelmatig een condenspotmeting uit te laten voeren. Gielissen BV kan dit op vakkundige wijze, de kosten van een condenspotmeting zijn relatief laag en de opbrengsten zijn enorm.