Rookgaskoelers

Onderhoud rookgaskoelers

Indien u gebruik maakt van een economiser of rookgascondensor op uw ketelinstallatie is ook hierop een onderhoudsscenario van toepassing. Deze is echter voor de economiser anders dan voor de rookgascondensor.

Economisers

Uw economiser is in de meeste gevallen een onder keur gebouwd toestel waar ook een vierjaarlijkse keuringsverplichting op rust. Onderhoud aan deze installatie zou minimaal parallel moeten lopen. Naast keuringsactiviteiten zoals het reinigen en afpersen van de elementen zullen ook de appendages gedemonteerd, gereviseerd en gemonteerd moeten worden. Het verplichte veiligheidstoestel dient gereviseerd te worden waarna het keuringscertificaat aan een aangewezen keuringsinstantie overlegd kan worden. Dit alles kan volledig door ons verzorgd worden waarbij wij ook de keuring voor u zullen begeleiden. Na deze keuring draait u weer zorgeloos. Vraag gerust om informatie bij onze specialisten.

Rookgascondensors

Uw rookgascondensor is in de meeste gevallen wel onder een ontwerpcode gebouwd maar er rust niet altijd een keuringsverplichting op. Wij zijn van mening dat de werkwijze met betrekking tot het onderhoud sterke overeenkomsten vertoond met de werkwijze zoals deze gehanteerd wordt bij economisers, echter zonder de beschreven keuringswerkzaamheden. Voor meer informatie neem contact met ons op. Onze specialisten staan voor uw klaar!