Vitoplex 100LS

Viessmann Vitoplex 100 LS lage druk stoomketel

De Viessmann Vitoplex 100-LS is een zeer compacte 3 treks lage druk stoomketel met een ketelrendement van 91%. Doordat de Vitoplex 100 LS in 6 verschillende afmetingen en stoomcapaciteiten leverbaar is kan altijd de meest optimale capaciteit toegepast worden. Hierdoor kan een zo maximaal mogelijk rendement voor uw bedrijfssituatie worden gerealiseerd.

 

Bij het ontwerp van de Vitoplex 100-LS heeft Viessmann rekening gehouden met snelle pieken en dalen in stoomafname. Er is daarom bewust gekozen voor een grote waterinhoud en een fors bemeten stoomruimte in combinatie met een stoomdroger.

 

Let op:  Bij lage druk stoomketels met een werkdruk van maximaal 0,5 bar is een keuringsplicht in principe niet van toepassing. Bij werkdrukken tot 1 bar gelden wettelijke verplichtingen. Deze zijn echter afhankelijk van de capaciteit van de lage druk stoomketel. Gielissen adviseert u graag wat voor uw specifieke situatie de beste oplossing is en welke wettelijke verplichtingen hieraan verbonden zijn. Ook wordt ingegaan op de vraag of het zinvol is de werkdruk van standaard 1 bar terug te brengen tot 0,5 bar.


Stoomketelrendement verhogen

Door toepassing van een economiser is het ketelrendement van de Vitoplex 100 LS te verhogen van 91% tot 95%. Gielissen adviseert u graag of het in uw situatie zinvol is om een economiser toe te passen.


Brandstoffen Vitoplex 100 LS

Zowel olie als gas zijn geschikte brandstoffen voor de Vitoplex 100-LS. Uiteraard is de keuze van brandstof bepalend voor de brander keuze. Nog belangrijker is het kostenplaatje voor nu en in de toekomst. Gielissen adviseert u graag met een blik op de toekomst wat de beste keuze van brandstof is.


Laat Gielissen u adviseren. Bel +31 (0)40 - 253 5115 of klik hier