Vitomax 200HS M73A

Viessmann Vitomax 200 HS type M73 A

De Vitomax 200-HS serie drie treks hoge druk stoomketels van Viessmann zijn ontwikkeld voor zware industriële toepassingen waarbij behoefte is aan een constante stoomproductie. Uiteraard zijn deze stoomketels breed toepasbaar. Al bij het ontwerp is robuustheid en bedrijfszekerheid het uitgangspunt geweest en daarvan blijft u de gehele levensduur de vruchten van plukken. De M73 A is het kleinste type van de Vitomax 200-HS serie met een stoomproductie van 0,5 tot 4 ton per uur. De maximale werkdruk is 25 bar.


Leverbaar in 9 verschillende afmetingen en capaciteiten

Om het maximale rendement uit een hoge druk stoomketel te halen is het zeer belangrijk dat deze precies is aangepast aan de benodigde stoom hoeveelheid. Een te grote of te kleine stoomketel zorgt voor rendementsverlies. Alleen grote stoomketelfabrikanten als Viessmann zijn in staat standaard stoomketels te leveren in een groot aantal maten. De Vitomax 200-HS type M73 A is dan ook leverbaar in 9 verschillende stoomcapaciteiten en in diverse druktappen vanaf 6 bar tot 25 bar en zelfs tot 30 bar op aanvraag.  Het spreekt voor zich dat Gielissen met 40 jaar ervaring in stoomtechniek u perfect kan adviseren welke stoomketel voor uw toepassing het meest geschikt is.

  

Geschikte brandstoffen Vitomax 200 Hs type M73A

Bij de ontwikkeling van de Vitomax serie is uitgegaan van een breed toepassingsgebied. Vandaar dat deze hoge druk stoomketel geschikt is voor diverse brandstoffen. De volgende brandstoffen zijn mogelijk:

 • Aardgas
 • Lichte huisbrandolie HBO 1/2
 • Biogas
 • Propaan
 • Gielissen adviseert u graag welke brandstof het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie. Natuurlijk worden daar ook toekomstige ontwikkelingen en verwachtingen in meegenomen. 


  Vitomax geïntegreerde economisers

  Het type M73 A van de Vitomax 200 HS serie is optioneel leverbaar met 2 verschillende economisers, de eco 100 en eco 200. Economisers zijn rendement verhogend en Gielissen adviseert u graag of het gebruik van een economiser in uw geval zinvol is.

    

  Laat Gielissen u adviseren. Bel +31 (0)40 - 253 5115 of klik hier