Vitomax 300HS M95A

Viessmann Vitomax 300 HS type M95 A

De Vitomax 300-HS serie 3 treks hoge druk stoomketel is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan hoge milieu eisen en dus lage NOx waarden. Een bijkomend voordeel van het drastisch verlagen van de uitstoot is het hogere rendement en dat vertaalt zich weer direct in lagere operationele kosten. De Vitomax 300 HS heeft maar liefst een maximaal haalbaar rendement van 97% en dat is ongekend hoog in de wereld van hoge druk stoomketels. Een ander opvallende eigenschap van deze Vitomax 300 HS is dat hij een breed bereik in werkdrukken kan leveren. De werkdrukken kunnen variëren van 6 tot 25 bar, telkens oplopend in stappen van 2 tot 3 bar. Op aanvraag is zelfs een werkdruk van 30 bar mogelijk.


Hoe wordt die lage uitstoot van de Vitomax 300 HS bewerkstelligd?

Die lage uitstoot en dat extreem hoge rendement van de Viessmann Vitomax 300 HS heeft alles te maken met een zeer uitgekiend ontwerp. Bij de Vitomax 300 HS is zowel de brander doorvoer als de rookgas keerkamer omgeven door een waterruimte zodat ook hier al energie-overdracht kan plaatsvinden. Een ander belangrijk punt is dat de brander kop zoveel mogelijk op dezelfde temperatuur wordt gehouden door geen ketelbemetseling bij de brander toe te passen. Hierdoor worden erg lage NOx waarden behaald.


Leverbaar in diverse afmetingen en capaciteiten

De Viessmann Vitomax 300 HS type M95 A is leverbaar in diverse stoomcapaciteiten van 5 tot 26 ton stoom per uur. Voor elk stoombehoefte is er dus een 300 HS hoge druk stoomketel leverbaar. Belangrijk punt blijft dat de capaciteit van de stoomketel goed aansluit bij de stoombehoefte. Alleen dan kan het hoogste rendement uit deze geavanceerde hoge druk stoomketel gehaald worden. Natuurlijk kunt u hierin een beroep doen op de expertise van Gielissen.


Geschikte brandstoffen Vitomax 300 HS type M95 A

De Vitomax 300 HS is geschikt voor diverse brandstoffen. De volgende brandstoffen zijn hiervoor geschikt:

  • lichte en zware stookolie
  • bio-olie en bio gas
  • aardgas
  • De juiste keuze van brandstof kan een flink verschil maken op de exploitatiekosten. Daarom is een goed advies daarin onontbeerlijk. Gielissen maakt graag samen met u deze belangrijke beslissing.


    Laat Gielissen u adviseren. Bel +31 (0)40 - 253 5115 of klik hier